FAQ

  Algemene vragen

  • Wie moet het certificaat Veilig werken langs de weg halen?

   Veilig werken langs de weg is bedoeld voor iedereen die langs de weg werkzaamheden uitvoert. Met een Veilig werken langs de weg certificaat toont u aan dat u voldoende kennis heeft om uw werkzaamheden uit te voeren volgens de richtlijnen in artikel 70 van de Bouw CAO.

  • Hoe kan ik het Veilig werken langs de weg certificaat behalen?

   Om uw Veilig werken langs de weg certificaat te behalen wordt u getoetst op uw kennis omtrent wegwerkzaamheden die u uitvoert. Dit gebeurt via een online Veilig werken langs de weg examen. Daarvoor volgt u eerst de Veilig werken langs de weg cursus via internet. Binnen slechts enkele uren leert u alles dat u moet weten over veilig werken langs de weg. Zo weet u zeker dat u alle kennis in huis hebt om het Veilig werken langs de weg certificaat te behalen. U kunt zich via www.wegendirect.nl inschrijven. Klik op de knop Direct inschrijven en volg de vijf stappen van het inschrijfformulier.

  • Hoe is WEGENdirect ontstaan?

   Het merk WEGENdirect werd geïntroduceerd in 2004 door PlusPort B.V.. Wij ontwikkelen en distribueren leermateriaal voor bedrijven. Zo maken wij zowel nationale als internationale bedrijven veiliger.

  Vragen over wetgeving

  • Is het certificaat Veilig werken langs de weg verplicht?

   Het certificaat veilig werken langs de weg is verplicht voor wegwerkers en wegvoorbereiders. Iedereen die langs de weg werkzaamheden uitvoert, dient het Veilig werken langs de weg certificaat te behalen. Deze verplichting komt voort uit de arbowet.

  • Is Veilig werken langs de weg internationaal geaccepteerd?

   Het Veilig werken langs de weg certificaat is alleen in Nederland geldig.

  Vragen over de cursus

  • Hoe kan ik mij aanmelden voor de Veilig werken langs de weg cursus?

   U kunt zich aanmelden via www.wegendirect.nl. Klik op de knop Direct inschrijven en volg de vijf stappen in het inschrijfformulier.

  • Wat zijn de kosten voor een Veilig werken langs de weg cursus?

   De kosten voor de online Veilig werken langs de weg totaal cursus en het online examen zijn € 89,00 (Exclusief BTW). Voor de cursusvarianten Binnen de bebouwde kom en Snelwegen betaalt u €79,- (Exclusief BTW).

  • Is er een bijgeleverd boek bij de cursus?

   U heeft gekozen voor een online cursus. Tijdens deze digitale cursus heeft u de beschikking over het digitale naslagwerk met alle richtlijnen en examenstof. Belangrijk om te weten: als u prijs stelt op een naslagwerk dan dient u het digitale naslagwerk te printen voordat u uw online eindexamen start. Nadat u uw eindexamen heeft afgerond, heeft u geen toegang meer tot het digitale naslagwerk.

  • Waarom zou ik kiezen voor een online Veilig werken langs de weg cursus?

   De cursus Veilig werken langs de weg is gebaseerd op de richtlijnen die zijn vastgesteld in de bouw CAO, artikel 70. Deze richtlijnen zijn opgesteld door CROW en gepubliceerd in het handboek wegafzetting. Met het unieke concept via internet van WEGENdirect doorloopt u de Veilig werken langs de weg cursus snel en effectief. De opleidingskosten worden daardoor op alle fronten teruggedrongen. De cursus via internet volgt u overal, waar en wanneer het u uitkomt. U sluit af met een online examen. Zo is de cursus van WEGENdirect vele malen gemakkelijker, sneller en goedkoper dan bij conventionele aanbieders.

  • Wat is het verschil tussen een online en een klassikale cursus?

   Met de Veilig werken langs de weg cursus van WEGENdirect haalt u snel, gemakkelijk en vertrouwd uw Veilig werken langs de weg certificaat. Na uw inschrijving ontvangt u vrijwel direct unieke inloggegevens. U doorloopt thuis of op de werkplek ons volledige cursuspakket en het examen via internet. Zo heeft u snel uw certificaat in huis.

  • Voldoet de cursus Veilig werken langs de weg aan de norm?

   De cursus Veilig werken langs de weg is gebaseerd op de richtlijnen die zijn vastgesteld in de bouw CAO, artikel 70. De richtlijnen zijn opgesteld door CROW en gepubliceerd in het handboek wegafzetting.

  Vragen over het examen

  • Wanneer ben je geslaagd?

   U dient minimaal 70% van de vragen goed te beantwoorden. U krijgt twee kansen om het examen te halen.

  • Hoe lang duurt het online examen?

   U bent maximaal 60 minuten bezig met het online examen.

  • Wanneer en waar kan ik het Veilig werken langs de weg examen afleggen?

   Het examen van Veilig werken langs de weg is online. U kunt het online examen thuis of op uw werk doen. Zorg er wel  voor dat u in een rustige ruimte zit, waar u zich goed kunt concentreren.

  Vragen over het certificaat

  • Wanneer ontvang ik mijn Veilig werken langs de weg certificaat?

   Nadat u geslaagd bent voor het online examen krijgt u via uw inlog toegang tot uw digitale certificaat dat u kunt printen. Indien u heeft gekozen voor de betaalmethode factuur, dan ontvangt u van ons binnen 2 werkdagen een factuur per e-mail. De factuur dient u vervolgens binnen 14 dagen te voldoen, na betaling van uw factuur ontvangt u (indien geslaagd) het certificaat en pasje. Circa 2 weken nadat u geslaagd bent, versturen wij uw certificaat en pasje in creditcard formaat dat u bij u kunt dragen.

  • Ik ben mijn Veilig werken langs de weg certificaat verloren. Wat nu?

   Als u uw Veilig werken langs de weg certificaat of pas bent kwijtgeraakt, kunt u een duplicaat certificaat en/of een nieuw pasje bij ons aanvragen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Stuur een e-mail naar customersupport@plusport.com met uw voornaam, achternaam, geboortedatum en adres.

  • Hoe lang is het certificaat Veilig werken langs de weg geldig?

   Het Veilig werken langs de weg certificaat is 5 jaar geldig in Nederland.

  • Ik ben geslaagd, maar heb nog geen certificaat ontvangen. Hoe komt dat?

   Als u uw factuur nog niet heeft betaald, kunnen wij het certificaat en pasje niet opsturen. Indien u heeft gekozen voor de betaalmethode factuur, dan ontvangt u van ons binnen 2 werkdagen een factuur per e-mail. De factuur dient u vervolgens binnen 14 dagen te voldoen, na betaling van uw factuur ontvangt u (indien geslaagd) het certificaat en pasje. Als u wel betaald heeft, neem dan contact op met customersupport@plusport.com of bel 070 3229090.

  • Wat is een Veiligheidspaspoort?

   Het SSVV Veiligheidspaspoort is in 1998 door de SSVV geïntroduceerd. Het is een persoonlijk document waarin alle relevante (veiligheids-)opleidingen en werkervaring van de houder zijn vastgelegd. Daarmee kan de houder/werknemer snel en op een eenvoudige manier laten zien over welke diploma's en certificaten hij beschikt en welke medische keuringen hij heeft ondergaan. Het stelt de opdrachtgever in staat om de gegevens aan de poort of op het werkterrein te controleren.

  • Waar kan ik een Veiligheidspaspoort krijgen?

   Het drietalige paspoort (Engels, Nederlands en Frans) is zonder meer bruikbaar in België en Nederland. Het veiligheidspaspoort kunt u bij ons bestellen en kost € 19,95 per stuk, excl. BTW, incl. verzendkosten (tenzij aangetekend). U kunt het veiligheidspaspoort bestellen door een e-mail te sturen naar customersupport@plusport.com.

  • Welke talen zijn er beschikbaar voor het Veilig werken langs de weg examen?

   Het online examen is in het Nederlands.

  Vragen over de inschrijving

  • Wat gebeurt er met mijn inschrijving?

   Inschrijven gaat gemakkelijk en snel bij WEGENdirect. We verwerken direct uw inschrijving voor de Veilig werken langs de weg online cursus en het Veilig werken langs de weg online examen. U krijgt een e-mail met de inloggegevens binnen 24 uur. Indien u voor de betalingswijze factuur hebt gekozen, krijgt u de factuur binnen een week per e-mail toegestuurd. Bij WEGENdirect is aan elke stap gedacht zodat u het Veilig werken langs de weg examen zonder zorgen kunt maken. Deze service nemen wij serieus. Heeft u nog vragen over de inschrijving van de Veilig werken langs de weg cursus of het examen? Neem dan contact op met onze vriendelijke Customer Support via customersupport@plusport.com of bel ons op 070-3229090.

  • Hoe kan ik betalen bij WEGENdirect?

   WEGENdirect heeft diverse betalingsmogelijkheden. U kunt door middel van iDeal, PayPal, credit card danwel op basis van een factuur betalen. Wij adviseren u te kiezen voor een iDeal, PayPal of creditcardbetaling omdat u zo direct toegang heeft tot uw training. Wilt u toch liever via een factuur betalen? Dat is geen probleem. U ontvangt de factuur binnen een week per e-mail. U kunt dan het openstaande bedrag overboeken naar WEGENdirect. Het certificaat en pasje sturen wij u toe nadat de betaling is ontvangen.

  • Zijn de vermelde prijzen inclusief of exclusief BTW?

   Alle prijzen op de website zijn exclusief BTW.

  Vragen over annuleren

  • Hoe kan ik de cursus Veilig werken langs de weg annuleren?

   U dient een annulering altijd schriftelijk te doen. Stuur een e-mail aan customersupport@plusport.com. Wij hanteren de volgende annuleringsregeling:

   • Indien u de cursus nog niet heeft gestart, komt u in aanmerking voor restitutie.
   • Indien u de cursus wel heeft gestart, bent u de volledige kosten van de cursus verschuldigd.

  • Wat zijn de bedrijfsgegevens van WEGENdirect?

   Wegen Direct is een label van PlusPort B.V. Onderstaand vindt u alle gegevens: Louis Braillelaan 80, 2719 EK Zoetermeer, 5de verdieping t +31(0)85 0719 500, e customersupport@plusport.com, Rabobank 14.50.77.284, IBAN nummer NL51RABO0145077284, BIC/SWIFT code RABONL2, KvK 's-Gravenhage 27173407, BTW nummer NL812855188B01